Posted in Տեխնոլոգիա, Uncategorized

Խնձորով պաստեղ (թթու լավաշ)


Արտադրական ուսուցմամբ տեխնոլոգիական խումբը 3 դասաժամի ընթացքում պատրաստել է Արատեսի խնձորից քաղցր լավաշներ: Տեխնոլոգիական ընթացը սովորողները շատ սիրեցին, պատրաստում էին հավեսով, զարմացած. ասում էին, որ շատ են կերել, շատ են գնել, բայց չգիտեին, թե ինչպես է պատրաստվում: Իսկ պատրաստման տարբերակները մի քանիսն են՝ թարմ խյուսով, եփված խյուսով, բնական քաղցրությամբ, շաքարային հավելումով: Մենք պատրաստեցինք եփված խյուսի տարբերակաով:

Տեխնոլոգիական ընթացք

  • Խնձորի կեղևահանում
  • միջուկի մաքրում
  • կտրատում
  • եփել շատ քիչ ջրով
  • տրորել, մախով անցկացնել
  • բարալ շերտով լցնել սկուտեղի կամ այլ հարթ մակերևույթի վրա
  • դնել չորանալու, տաք, արևոտ տեղում

Author:

Սիրում եմ ճամփորդել իմ Հայաստան աշխարհով: Սովորում եմ իմ սովորողներից, ապրում եմ ամենքով:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s